Telefon: +36 46 546-513

 
 

Rólunk

Az egész Leves sztori ’12 őszén indult. 12 évet töltöttem a hazai vendéglátásban, a szakma szinte minden területén dolgoztam, de úgy éreztem nem kapok elég megbecsülést a munkámban, ezért azt találtam ki, mint oly sokan, hogy Nyugatnak indulok a nagyobb megbecsülés reményében. Szerencsére máshogy döntöttem, mivel egy régi baráttól jött egy üzleti ajánlat, így itthon maradtam és vállalkozóvá lettem. Az egyértelmű volt hogy a vendéglátásban kellene valami frisset létrehozni. A "pizza­gyros­hamburger" vonalat már nem akartam erőltetni, ezért valami másra, eredetire volt igényünk nekünk és a közönségnek is. Néhány hét alatt összeállt a kép a fejemben, hogy napjainkban a felpörgetett világnak köszönhetően egyre nagyobb térhez jutó street food kategórián belül egy leves bárt kell nyitni, hiszen a leves fogyasztásnak van kultúrája ebben az országban, illetve hallgatva a gasztrorobbanásos idők szavára kiszolgálom és alakítom a korszellemet (küldetéstudatban tehát nincs hiány). Ezt a  street food álló vizet szerettük volna kicsit felpezsdíteni, pontos küldetésünk, hogy aki betoppan hozzánk az naponta friss minőségi nyersanyagokból kevés várakozási idő mellett az elcsépelt sablonos ízek helyett gasztroélményeket élhessen át mindezt jó árérték arányban.

A nyitás 2013. január 14-­én történt és az üzletnek a nem túl bonyolult, de annál letisztultabb "A Leves" nevet válsztottam. Nagyjából 60 olyan levesrecepttel indultunk, amit az utca embere nem- vagy alig ismer, emellé pedig tizenfajta különböző grillbagettet kínáltunk a nagyérdeműnek. A kezdeti nehézségek hatására a vállalkozásban egyedül maradtam, de a sors mellém sodort egy régi jóbarátot, Robit. 5 éve nyomta a szakácsmesterséget Skóciában és Angliában, majd chefként rövid szünetre hazatérve, szűk fél évvel a nyitás után,júniusban már A Leves konyhájában brillírozott és az év decemberére társtulajdonossá lett. Ekkoriban kereszteltük Gasztrűoműhellyé az üzletet, melyet elsősorban a diákok mekkájának szántunk, ezért a tartalmi minőség mellet a külcsínre is eszerint koncentráltunk. Túllőttünk azonban a célon, és hamarosan mi etettük környék irodáiban,boltjaiban, műhelyeiben, iskoláiban dolgozó belvárosiakat. A külvárosiakat és a környező településeket 2014 januárjától érjük el, mivel kiszállítással bővítettük a szolgáltatást. Egyértelmű volt a választás, hogy talán elsőként biciklis futárokkal dolgozzunk, mivel a város levegőjének ugyanazt a minőséget szánjuk, mint ételeinknek. Leveseinket,tésztáinkat mai napig mindennap Robi vagy én főzöm, és ezt a jövőben se szeretnénk a kezünkből kiadni. Az étlapunk is időről időre bővül,változik, először a saláták kerültek elő, majd a saját fejlesztésű 1 hetes forgóban változó tésztáink. Minden hétre kikreálunk két tésztát ami az adott héten elérhető.Mindehez kínáljuk innivalónak a diósgyőri kézműves szörpjeinket 10 féle ízben.Így szűk két évvel a nyitás után,az induló 60 levesünk száma is bővült, hiszen már több mint 300 leves receptúrát fejlsztettünk ki, melyek folyamatos forgásba vannak.Nyilván rengeteg ötletünk van még,amivel a jövőben majd színesítjük a palettánkat, úgyhogy együtt megy a brain storming a dolgos munkatársakkal. Ők azok, akik ezentúl is az igényes közönség örömére készítik és szállítják a mindig friss és minőségi gasztroélmény csomagot, az éttermi árak töredékéért.

Bárczi Tamás és Sami Róbert

Ők itt mind levesfüggők :)

Diósgyőri kézműves szörpök

szamóca, málna, szeder, csipke, meggy, bodzavirág, hársfavirág, feketeribizli 100Ft / dl